3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Toplumun engellilere karşı farkındalığını ve kabulünü artırmak için 1992'den beri uluslararası çerçevede "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" olarak kabul edilmektedir. Dünyanın dört bir yanında etkinlikler düzenlenerek toplumun her alanında engelli bireylerin haklarının korunması, refahının artırılması, engelli bireylerin ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır.

Bu çerçevede okulumuz tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenlendi. Okulumuzda yaptığımız çeşitli etkinlikler engelli vatandaşlarımızın eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

04-12-202304-12-2023